Промяна на добива
- MitkoBG
- Магистър
Промяна на добива
Извинявайте , че го пиша ама тоя път вече не се сдържах. Много сериозно се изложихте !
Малките играчите нямаха ресурси , ок вдигнахте го изведнъж. Попреляхме малко , ама нищо.
Изведнъж решавате че ресурса се е изчерпал и какво бам. Намаляме добива наполовина - Без предупреждение , без нищо.
Не мисля, че съм само аз този който е разчитал на този добив за да си издържа армията в някаква степен и съм си направил план колко време мога да изкарам преди да ми свърши златото в столицата или в другите градове. И изведнъж влизам , нито злато нито добив. Войските какво ги правим в тоя случай?
Другия път като правите такива мизерии поне кажа 1 ден по-рано, да не казвам че трябва да е седмица поне, защото ние не можем да знаем утре дали няма да й хрумне на администрацията надницата да се вдигне 2-но и да ни избягат на всички армиите
Малките играчите нямаха ресурси , ок вдигнахте го изведнъж. Попреляхме малко , ама нищо.
Изведнъж решавате че ресурса се е изчерпал и какво бам. Намаляме добива наполовина - Без предупреждение , без нищо.
Не мисля, че съм само аз този който е разчитал на този добив за да си издържа армията в някаква степен и съм си направил план колко време мога да изкарам преди да ми свърши златото в столицата или в другите градове. И изведнъж влизам , нито злато нито добив. Войските какво ги правим в тоя случай?
Другия път като правите такива мизерии поне кажа 1 ден по-рано, да не казвам че трябва да е седмица поне, защото ние не можем да знаем утре дали няма да й хрумне на администрацията надницата да се вдигне 2-но и да ни избягат на всички армиите
Warrior!
разменям руина за баничка с айрян =)
" Honores mutant mores! " !!!
-
- Новобранец
Re: Промяна на добива
Защо изобщо се хабиш да пишеш?
Намираме се в България и не ни бръснат за ...
Съвсем очевидно е, че им е писнало да поддържат тази игра и се чудят как да ни разгонят.
Е, налучкали са правилната посока.
Трябват още съвсем малко по-крути мерки, а именно удвояване на надниците и остават без топ 50.
Писах си с администрацията, отговориха ми следното:
"Администрацията по никакъв начин не носи отговорност за качество на функциониране на играта и не е задължена да провежда никакви проучвания или обсъждания относно текущото състояние на играта."
В превод би следвало да се чете по следния начин:
Администрацията е загрижена само и единствено за месечните си заплати, понеже тукашната администрация, съвсем очевидно няма думата, предполагам, че могат само да раздават наказания.
А колкото до обсъждането на промени и предложения, които биха способствали за подоборяването на качеството на игра "е***и сме го, ако щете играйте, ако ще щете - оправяйте се".
Съвсем логично обаче ми хрумва да попитам: За какво по дяволите отговаря Администрацията?
Съвсем очевидно е, че им е писнало да поддържат тази игра и се чудят как да ни разгонят.
Трябват още съвсем малко по-крути мерки, а именно удвояване на надниците и остават без топ 50.
"Администрацията по никакъв начин не носи отговорност за качество на функциониране на играта и не е задължена да провежда никакви проучвания или обсъждания относно текущото състояние на играта."
Администрацията е загрижена само и единствено за месечните си заплати, понеже тукашната администрация, съвсем очевидно няма думата, предполагам, че могат само да раздават наказания.
А колкото до обсъждането на промени и предложения, които биха способствали за подоборяването на качеството на игра "е***и сме го, ако щете играйте, ако ще щете - оправяйте се".
Съвсем логично обаче ми хрумва да попитам: За какво по дяволите отговаря Администрацията?
-
- Новобранец
Каква е тази глупост със намаляването на добива.Оляхте се жестоко вече.Без да предупредите си правите каквото искате.И така очаквате да привлечете играчи.Или се опитвате да ни изхвърлите от играта.
Руините къде са.Как да се издържаме като няма за бой.Поне пуснете повече за да имаме шанс да си запазим армиите
Нали играта е за да може играчите да се радват на нея,а не да се чудите как да ги елиминирате.
С големи добив и с по-големи армии битките бяха много по интересни,а сега какво.Като няма ресурс как да се развиваме и да правим големи войски

Руините къде са.Как да се издържаме като няма за бой.Поне пуснете повече за да имаме шанс да си запазим армиите
Нали играта е за да може играчите да се радват на нея,а не да се чудите как да ги елиминирате.
С големи добив и с по-големи армии битките бяха много по интересни,а сега какво.Като няма ресурс как да се развиваме и да правим големи войски

- Maksimus
- Оръженосец
Както вървят нещата скоро не топ 50 а сами ще си останат да си играя.На 22-16 сме 7 играча на 5 звезди и 1 на 3 звезди а в момента има 6 малки руини. Колко ли време ще изкараме така може би до нова година ако до тогава войничетата не са си намерили някоя по приемлива къща за празниците .Вземете мерки господа иначе (асталуего лукас) казват испанците.С две думи с новите промени направо удавихте рибата
"Военната сила не е достатъчна за защитата на една страна, докато страна, защитавана от народа си е непобедима!" Наполеон Бонапарт.
http://www.youtube.com/watch?v=IvTT29cavKo
http://www.youtube.com/watch?v=Ag9JLAhE4ns
- Begins
- Новобранец
Администрацията отговаря за това, колко е месечната печалба.Друго нищо не ги интересува. Възможно е и бонуси да получават на база средствата, набутани от наивницитеKingDi написа:Защо изобщо се хабиш да пишеш?

- Maksimus
- Оръженосец
Поради факта, че увеличаването на добива на ресурси, направено по-рано, се оказаха неефективно и пазарите загубиха някои видове ресурси, беше решено да се промени количеството на добива:
- Намали се производството на всички ресурси в 2 пъти, производството на злато - в 3 пъти;
- Намали се капацитет на Рудниците и Мините;
- Намали се количеството на дърво в Руините на 5, 6 ниво с 15%;
- Намали се количеството на желязо в Руините на 5,6 ниво с 5%;
- Увеличи се количеството на камък в Руините на 5, 6 ниво с 10%.
пазарите загубиха някои видове ресурси?
- Намали се производството на всички ресурси в 2 пъти, производството на злато - в 3 пъти;
- Намали се капацитет на Рудниците и Мините;
- Намали се количеството на дърво в Руините на 5, 6 ниво с 15%;
- Намали се количеството на желязо в Руините на 5,6 ниво с 5%;
- Увеличи се количеството на камък в Руините на 5, 6 ниво с 10%.
"Военната сила не е достатъчна за защитата на една страна, докато страна, защитавана от народа си е непобедима!" Наполеон Бонапарт.
-
- Новобранец
Никакви ресурси не са се загубили, зле скалъпено обяснение е, или е зле преведено.Maksimus написа:...
Всички пазари имат уникалното свойство да се саморегулират.
Увеличиха добивите и лотовете за 150 перли от 10млн станаха 15млн.
Проста математика е това.
А хората от топа просто не гледат лотовете, те нямат достатъчно злато за това.
Гледат да изхранят войските и да имат надкритичен минимум злато, за да могат да ги изпратят на мисия ако се наложи.
-
- Магистър
За нашите пачките !KingDi написа:Защо изобщо се хабиш да пишеш?
Прав си но като вкарваме пари в играта потриват доволно ръчички !
Тогава и разхищението на съвършенние складове да махнат , така ще си ГАРАНТИРАТ напускането на платените играчи !
Глас в пустиня е това . Отговорите им , винаги са оправдателни и непълни а и повечето случаи и глупави .
С бавни темпове вместо играта да става по-интересна и увлекателна с развитието си , тя започва не само да отнема повече време но и да губи пазарната си политика . Когато започнеш да прецакваш "спонсорите си" не прецакваш само тях !
-
- Site Admin
Тези промени са били планирани и обмислени предварително от създатели на играта и направени за по-добър баланс в играта.MitkoBG написа:Извинявайте , че го пиша ама тоя път вече не се сдържах. Много сериозно се изложихте !
-
- Site Admin
Администрация занимава само с технически въпроси.KingDi написа:Защо изобщо се хабиш да пишеш?
- MitkoBG
- Магистър
keks написа:Тези промени са били планирани и обмислени предварително от създатели на играта и направени за по-добър баланс в играта.MitkoBG написа:Извинявайте , че го пиша ама тоя път вече не се сдържах. Много сериозно се изложихте !
След като сте ги планирали не можахте ли да ни съобщите няколко дена по-рано, че ще се извърши такъв вид промяна в начина на игра. За да можем ние да сме наясно какво ще се случи и да си направим сметката.
Warrior!
- Maksimus
- Оръженосец
Кой сме ние ,че да информират

-
- Новобранец
и аз не съм съгласна с намаляването на добива било то със или без предупреждение!!!

- AcIdBurn
- Новобранец
Странно разбиране за нещо планирано честно казано.Доста странно.И понеже постояанно работя с планирани неща - при такова планиране се плащат неустоики обикновено.И да се бяхте позамислили,че освен скъпоценните ви перли тези промени засягат и играта ? Малко кисел пост но като не мога да продам едно дърво или камък /понеже са се появили на пазара/ ми е леко нервно.
no DEAD - no GLORY
-
- Site Admin
В Споразумението с Ползвателите е посочено, че Притежателят на правата може да променя Играта по всяко време и без да уведомява предварително Ползвателя. Ако Ползвателят продължи да участва в Играта след променяне на Правилата на Играта, това означава, че той се съгласява с въпросните промени.Maksimus написа:Кой сме ние ,че да информират![]()
![]()
-
- Оръженосец
keks написа:В Споразумението с Ползвателите е посочено, че Притежателят на правата може да променя Играта по всяко време и без да уведомява предварително Ползвателя. Ако Ползвателят продължи да участва в Играта след променяне на Правилата на Играта, това означава, че той се съгласява с въпросните промени.Maksimus написа:Кой сме ние ,че да информират![]()
![]()

- MitkoBG
- Магистър
измихте си ръцете по страхотен начин , а ние играчите не ви ли трябваме за да си получавате заплатите или може и сървъра да е празен ? Защото и това ще стане скоро 

Warrior!
- Maksimus
- Оръженосец
keks написа:В Споразумението с Ползвателите е посочено, че Притежателят на правата може да променя Играта по всяко време и без да уведомява предварително Ползвателя. Ако Ползвателят продължи да участва в Играта след променяне на Правилата на Играта, това означава, че той се съгласява с въпросните промени.Maksimus написа:Кой сме ние ,че да информират![]()
![]()

-
- Капитан
keks, това сме го чували и го знаем наизуст. Мисля че никой от нас не твърди, че сте нарушили правилата. Кой говори за тях освен вие, когато трябва да оправдаете собствениците?keks написа:В Споразумението с Ползвателите е посочено, че Притежателят на правата може да променя Играта по всяко време и без да уведомява предварително Ползвателя. Ако Ползвателят продължи да участва в Играта след променяне на Правилата на Играта, това означава, че той се съгласява с въпросните промени.Maksimus написа:Кой сме ние ,че да информират![]()
![]()
Въпросът е... принципен. Ние използваме вашия продукт. Разбирам, ако промяната е въведена непредвидено, или ако е с цел да ни зарадва, да не предупредите по никакъв начин за наближаването й. Но вие сами казвате, че това е обмислено! След като е обмислено и е в наш ущърб би било по-коректно от ваша страна да ни кажете, че такава промяна ще бъде направена. Следователно всеки ще предприеме някакви мерки и дори някой да изпадне в същото нелепо положение да е без нито една жълтица, то това ще си бъде изцяло по негова вина и никой няма да ви укорява.
Навярно пак щеше да има недоволство, но не и толкова масово. Много играчи останаха без злато, завариха своята войска в намален състав и това довежда до масови изблици на яд, тъй като ако в един клан, където общия склад е на първо ниво, а се пълни за 2 дена, ще бъде доста тежко изведнъж да издържа няколко играчи. А още повече, че тоталната липса на руини в определено райони се засече с този намален добив и навярно разбирате, че положението ни изобщо не е добро.
Вече няма какво да се направи, но бихме се радвали да си имате едно на ум следващия път и ни предупредите за една такава, негативна промяна по с време.

- Leo7o
- Оръженосец
Бях препратен да пиша тук, за това ще си копирам същия пост от моята тема. Интересното е, че явно не само по-малките играчи са недоволни, а и доста от по-силните. Не го бях очаквал. Явно доста играчи са започнали да градят стратегия на база промените и главно заради поправката с добива на злато има страшно много недоволни. Та ето го и моя пост без никакви редакции:
"Пиша относно тези промени които малко ме изнервят. Хубаво решихте да вдигнете добива на злато и другите ресурси. Вярно вдигна се съотношението злато за перли в аукциона, но смятам че е напълно некоректно и несправедливо днес да въведете някакви промени утре да ги махнете. Трябваше още от самото начало да не ги правите. Няколко човека са се размръкнали понеже с този добив на злато не само топ играчите, а и по малките могат да си позволят да играят на аукциона и какво ..... пак са орязани и в момента могат да си позволят само тези които са в топ 100 да купуват перли. Наистина не е справедливо. Освен това забелязвам че много малки играчи са се преореантирали да правят градове на пустиня заради този добив. Представете си какво е за един играч 10 дена и повече да вложи в развитието на нов град и най накрая защото 5 до 10 човека са решили да се оплачат да бъде орязан и да е загубил цялото това време за да прави нещо напълно безсмислено. Пиша не само от мое име а и от името на всички нови играчи които идея си нямат за какво става дума още и не влизат във форума нито да четат нито да пишат и не го и ползват. Това е един голям процент от играчите. За съжаление само малка част влизат във форума и го следят и това са главно най-силните и това не е и тайна. Наистина ли правилата трябва да се правят за силните и какво бихте спечелили от играчи които не си набавят перлите чрез вкарване на пари а чрез солените езера. Смятам че по този начин пренебрегвайки се новите и развиващите се се губят и много потенциални инвестиции в самата игра."
"Пиша относно тези промени които малко ме изнервят. Хубаво решихте да вдигнете добива на злато и другите ресурси. Вярно вдигна се съотношението злато за перли в аукциона, но смятам че е напълно некоректно и несправедливо днес да въведете някакви промени утре да ги махнете. Трябваше още от самото начало да не ги правите. Няколко човека са се размръкнали понеже с този добив на злато не само топ играчите, а и по малките могат да си позволят да играят на аукциона и какво ..... пак са орязани и в момента могат да си позволят само тези които са в топ 100 да купуват перли. Наистина не е справедливо. Освен това забелязвам че много малки играчи са се преореантирали да правят градове на пустиня заради този добив. Представете си какво е за един играч 10 дена и повече да вложи в развитието на нов град и най накрая защото 5 до 10 човека са решили да се оплачат да бъде орязан и да е загубил цялото това време за да прави нещо напълно безсмислено. Пиша не само от мое име а и от името на всички нови играчи които идея си нямат за какво става дума още и не влизат във форума нито да четат нито да пишат и не го и ползват. Това е един голям процент от играчите. За съжаление само малка част влизат във форума и го следят и това са главно най-силните и това не е и тайна. Наистина ли правилата трябва да се правят за силните и какво бихте спечелили от играчи които не си набавят перлите чрез вкарване на пари а чрез солените езера. Смятам че по този начин пренебрегвайки се новите и развиващите се се губят и много потенциални инвестиции в самата игра."
-
- Магистър
На мен лично нито увеличението, нито намалението ми направиха впечатление, защото нямам дюкяни, но това, което ми направи впечатление е ненормалните ставки на аукциона... Да, Leo7o, нека всички играят, но не мислиш ли, че се започна добив на злато, не за да се развива някой играч като такъв, а само и само да играе на аукциона ? Когато на мен ми се предостави възможност за първи път да играя там, се изумих от милионите злато, които се разиграват, милиони, до които не можех да стигна, защото на мен златото ми трябваше за друго, а сега се оказва, че не само покрива нуждите на новите играчи, ами даже им остава...
Не казвам, че съм "ЗА" или "ПРОТИВ", това, което се направи, факт е, че не беше много честно да е така внезапно, след многото промени, които най-вече малките играчи са направили спрямо увеличения добив, но... факт...
Не казвам, че съм "ЗА" или "ПРОТИВ", това, което се направи, факт е, че не беше много честно да е така внезапно, след многото промени, които най-вече малките играчи са направили спрямо увеличения добив, но... факт...
-
- Магистър
Burton написа:На мен лично нито увеличението, нито намалението ми направиха впечатление, защото нямам дюкяни, но това, което ми направи впечатление е ненормалните ставки на аукциона... Да, Leo7o, нека всички играят, но не мислиш ли, че се започна добив на злато, не за да се развива някой играч като такъв, а само и само да играе на аукциона ? Когато на мен ми се предостави възможност за първи път да играя там, се изумих от милионите злато, които се разиграват, милиони, до които не можех да стигна, защото на мен златото ми трябваше за друго, а сега се оказва, че не само покрива нуждите на новите играчи, ами даже им остава...
Виж Burton , на мен също не ми направи впечатление промяната но си представи че беше и бях си направил 2 златни града града и 64 сгради на 7-мо ниво и да бях почнал да ги правя съсършенни ! Вкарваш 6 000 перли за нещо което да ти храни армията като си я разспределиш в тях и в един момент разбираш и то не предварително както би следвало , че няма да можеш защото от новите промени пак не ти стига ресурса няма ли да се вбесиш !
- Maksimus
- Оръженосец
liolioDemon написа:Burton написа:На мен лично нито увеличението, нито намалението ми направиха впечатление, защото нямам дюкяни, но това, което ми направи впечатление е ненормалните ставки на аукциона... Да, Leo7o, нека всички играят, но не мислиш ли, че се започна добив на злато, не за да се развива някой играч като такъв, а само и само да играе на аукциона ? Когато на мен ми се предостави възможност за първи път да играя там, се изумих от милионите злато, които се разиграват, милиони, до които не можех да стигна, защото на мен златото ми трябваше за друго, а сега се оказва, че не само покрива нуждите на новите играчи, ами даже им остава...
Виж Burton , на мен също не ми направи впечатление промяната но си представи че беше и бях си направил 2 златни града града и 64 сгради на 7-мо ниво и да бях почнал да ги правя съсършенни ! Вкарваш 6 000 перли за нещо което да ти храни армията като си я разспределиш в тях и в един момент разбираш и то не предварително както би следвало , че няма да можеш защото от новите промени пак не ти стига ресурса няма ли да се вбесиш !

-
- Магистър
- AcIdBurn
- Новобранец
keks, това сме го чували и го знаем наизуст. Мисля че никой от нас не твърди, че сте нарушили правилата. Кой говори за тях освен вие, когато трябва да оправдаете собствениците?
Въпросът е... принципен. Ние използваме вашия продукт. Разбирам, ако промяната е въведена непредвидено, или ако е с цел да ни зарадва, да не предупредите по никакъв начин за наближаването й. Но вие сами казвате, че това е обмислено! След като е обмислено и е в наш ущърб би било по-коректно от ваша страна да ни кажете, че такава промяна ще бъде направена. Следователно всеки ще предприеме някакви мерки и дори някой да изпадне в същото нелепо положение да е без нито една жълтица, то това ще си бъде изцяло по негова вина и никой няма да ви укорява.
Навярно пак щеше да има недоволство, но не и толкова масово. Много играчи останаха без злато, завариха своята войска в намален състав и това довежда до масови изблици на яд, тъй като ако в един клан, където общия склад е на първо ниво, а се пълни за 2 дена, ще бъде доста тежко изведнъж да издържа няколко играчи. А още повече, че тоталната липса на руини в определено райони се засече с този намален добив и навярно разбирате, че положението ни изобщо не е добро.
Вече няма какво да се направи, но бихме се радвали да си имате едно на ум следващия път и ни предупредите за една такава, негативна промяна по с време.
Не защото правилата го налагат, а защото така е коректно към нас, потребителите на вашия продукт![/quote]
Много добре казано.Напълно съм съгласен.Това че имаш право да направиш нещо не означава че то е коректно или справедливо.Особено след като може да се избегне с 3 реда.Мисля че е време за едно "извинете" и да спрете да се оправдавате.Просто не виждам смисъл.Само да добавя без да вниквам особено,че балансиране с намляване или увеличаване в пъти не е никакво балансиране.Просто в бъдеще ще трябва пак да се "балансира".И не пиша тук за да ви кажа че ще ви съдя или нещо за да обяснявате какви са договорите,просто се надявам за в бъдеще да предупреждавате предварително за такива сериозни промени в играта.Става въпрос за коректно отношение.
Have fun.

Много добре казано.Напълно съм съгласен.Това че имаш право да направиш нещо не означава че то е коректно или справедливо.Особено след като може да се избегне с 3 реда.Мисля че е време за едно "извинете" и да спрете да се оправдавате.Просто не виждам смисъл.Само да добавя без да вниквам особено,че балансиране с намляване или увеличаване в пъти не е никакво балансиране.Просто в бъдеще ще трябва пак да се "балансира".И не пиша тук за да ви кажа че ще ви съдя или нещо за да обяснявате какви са договорите,просто се надявам за в бъдеще да предупреждавате предварително за такива сериозни промени в играта.Става въпрос за коректно отношение.

Have fun.

no DEAD - no GLORY
-
- Магистър
Да, спор няма, че щях, затова казах, че не беше много честно... Даже хич не беше честно да е по този начин...liolioDemon написа:Burton написа:На мен лично нито увеличението, нито намалението ми направиха впечатление, защото нямам дюкяни, но това, което ми направи впечатление е ненормалните ставки на аукциона... Да, Leo7o, нека всички играят, но не мислиш ли, че се започна добив на злато, не за да се развива някой играч като такъв, а само и само да играе на аукциона ? Когато на мен ми се предостави възможност за първи път да играя там, се изумих от милионите злато, които се разиграват, милиони, до които не можех да стигна, защото на мен златото ми трябваше за друго, а сега се оказва, че не само покрива нуждите на новите играчи, ами даже им остава...