Неверни шансове за оцеляване на Търговец и Проучвател.
-
- Новобранец
Неверни шансове за оцеляване на Търговец и Проучвател.
Бъгове с проучватели.
Бъг 1:
Пуснат проучвател на мин. скорост трябва да има 2% шанс да изчезне. Това значи около 50 успешни проучвания, преди да изчезне. Вместо това един поучвател издържа макс. 15 проучвания, но това не значи, че няма да изчезне и по-рано. Това прави най-добър шанс от 6%, не 2%.
Бъг 2:
Шанса да изчезне проучвател нараства с нарастването на групата проучватели, което е абсурд. За пример при използване на 6-10 проучвателя един се губи на макс. 10-то проучване. Тук вече шанса е 10%.
Бъгове с търговци.
Бъг 1:
Сходно с проучвателите (Бъг 1). Един търговец не успява да направи и 10 пренасяния на ресурс между две точки и изчезва. Това са мин. 10%.
Бъг 2:
Сходно с проучвателите (Бъг 2). Когато групата търговци е по-голяма, шанса да изчезне 1 или повече нараства също. За група от 4-7 търговеца, ако успеят да направят 4-5 курса, без поне един да изчезне, ще бъде голям късмет. Тук 20% поне е шанса да изчезне търговеца.
Процентите, оказани в играта нямат нищо общо с реалността. До колкото разбрах официалния сървър е руски. Има ли възможност подобни неща да се оправят от вас, или трябва да се чакат руснаците?
Бъг 1:
Пуснат проучвател на мин. скорост трябва да има 2% шанс да изчезне. Това значи около 50 успешни проучвания, преди да изчезне. Вместо това един поучвател издържа макс. 15 проучвания, но това не значи, че няма да изчезне и по-рано. Това прави най-добър шанс от 6%, не 2%.
Бъг 2:
Шанса да изчезне проучвател нараства с нарастването на групата проучватели, което е абсурд. За пример при използване на 6-10 проучвателя един се губи на макс. 10-то проучване. Тук вече шанса е 10%.
Бъгове с търговци.
Бъг 1:
Сходно с проучвателите (Бъг 1). Един търговец не успява да направи и 10 пренасяния на ресурс между две точки и изчезва. Това са мин. 10%.
Бъг 2:
Сходно с проучвателите (Бъг 2). Когато групата търговци е по-голяма, шанса да изчезне 1 или повече нараства също. За група от 4-7 търговеца, ако успеят да направят 4-5 курса, без поне един да изчезне, ще бъде голям късмет. Тук 20% поне е шанса да изчезне търговеца.
Процентите, оказани в играта нямат нищо общо с реалността. До колкото разбрах официалния сървър е руски. Има ли възможност подобни неща да се оправят от вас, или трябва да се чакат руснаците?
- JustBooom
- Капитан
Re: Неверни шансове за оцеляване на Търговец и Проучвател.
Всичко е относително, и 10/10 проучватели да ти изчезват пак някой ще каже, че нямаш късмет и че на тях нищо не им изчезва 

-
- Новобранец
Това се тества и доказва много лесно. Функционалностите за тестването са дадени като условието (2 и 3%). За пример теста се прави 10 пъти, като всеки тест включва:
-) пренос на ресурс между 2 точки, като броя пренасяния е 100 (трябва да е кратно на 100, може и n.100 до 1000, натам ще стане много тромав теста). Очакван резултат: да се загубят 2 търговеца. Ако това в 10 поредни теста е над 2 търговеца, явно който е писал сорса трябва да си го оправи.
Теста се прави само с 1 търговец 10 пъти и след това с група търговци, примерно 7 както е в златната жила.
-) сходно за изследователи, като за 1 проучвател при 100 изследвания на терена трябва да имаме 3 изчезнали. И тук теста се прави 10 пъти. След това теста се прави и с група изследователи, примерно 20.
-) пренос на ресурс между 2 точки, като броя пренасяния е 100 (трябва да е кратно на 100, може и n.100 до 1000, натам ще стане много тромав теста). Очакван резултат: да се загубят 2 търговеца. Ако това в 10 поредни теста е над 2 търговеца, явно който е писал сорса трябва да си го оправи.
Теста се прави само с 1 търговец 10 пъти и след това с група търговци, примерно 7 както е в златната жила.
-) сходно за изследователи, като за 1 проучвател при 100 изследвания на терена трябва да имаме 3 изчезнали. И тук теста се прави 10 пъти. След това теста се прави и с група изследователи, примерно 20.
-
- Маршал
Според нашите специалисти, 50 опита са недостатъчни за да се открите грешката с процента на ниво 2%.
Тази тема нееднократно се обсъждаше във форума на рускоезичната версия на играта, но създателите на играта не са намерили грешката при шансове за гибел на търговци и проучватели.
Тази тема нееднократно се обсъждаше във форума на рускоезичната версия на играта, но създателите на играта не са намерили грешката при шансове за гибел на търговци и проучватели.
-
- Новобранец
Понеже не четете какво пише по-горе, Trayan, то за това и отговора е такъв. Никъде не пише, че 50 опита са достатъчни. Нещо повече, изрично съм задал за примерния тест 100 мисии, като теста се повтаря 10 пъти. И от другата страна седят специалисти, не ме карайте моля те да ви вадя математическото доказателство защо n.100 мисии и защо 10 пъти се повтаря теста (където n принадлежи на множеството на естествените числа). Факт е, че за момента изследвам функционалности на кода, които не отговарят на описаното. Можете и сам да проверите на база на колко проведени мисии до сега (експедитори и търговци) колко са загубените при мен и това е втория начин да ви докажа колко невярна е информацията за 2-та и 3-те %. Ето и какво не прочетохте от написаното по-горе:Trayan написа:Според нашите специалисти, 50 опита са недостатъчни за да се открите грешката с процента на ниво 2%.
XAMCTEP написа:...За пример теста се прави 10 пъти, като всеки тест включва:
-
- Маршал
Много се извинявам за невнимателността си. Наистина пропуснах някои важни детайли.
Ще прехвърля този въпрос, включително с пресмятанията, на нашите специалисти.
Ще прехвърля този въпрос, включително с пресмятанията, на нашите специалисти.
-
- Новобранец
Не се притеснявайте. 
Опитвам се да помогна така, че на всички да ни е по-приятна играта.
Ето какво още можете да им дадете като информация на вашите програмисти, какво да търсят: логическа грешка в организацията на пресмятането на проучвания и търговските мисии.

Опитвам се да помогна така, че на всички да ни е по-приятна играта.
Ето какво още можете да им дадете като информация на вашите програмисти, какво да търсят: логическа грешка в организацията на пресмятането на проучвания и търговските мисии.
-
- Маршал
Получих отговор от специалистите ни.
Шансът за загибел на търговец или на проучвател се проверява в момента на изпращане на мисията - затова всякакви пресмятания на броя мисии, които са издържали проучватели/търговци, няма да бъдат коректни.
Все пак те са проверили шансове - всичко работи както трябва. Просто сте нямали късмет.
Извиняваме се за забавянето с отговора.
Шансът за загибел на търговец или на проучвател се проверява в момента на изпращане на мисията - затова всякакви пресмятания на броя мисии, които са издържали проучватели/търговци, няма да бъдат коректни.
Все пак те са проверили шансове - всичко работи както трябва. Просто сте нямали късмет.
Извиняваме се за забавянето с отговора.
- JustBooom
- Капитан
Съмнява ме да са верни. Сигурен съм, че шансът това да се случи е доста по-малък (тоест 3 поредни проучвателя от 1 владения да умрат за толкова кратко време.)
-
- Маршал
Извинете, вече обясних, че шансовете важат за всеки отделен проучвател и се проверяват за всяка отделна мисия.JustBooom написа:Съмнява ме да са верни. Сигурен съм, че шансът това да се случи е доста по-малък (тоест 3 поредни проучвателя от 1 владения да умрат за толкова кратко време.)
-
- Новобранец
Trayan, как тогава си обяснявате в доста направени проучвания и търговски мисии, резултатите в първия ми пост? Тоест аз никога нямам късмет ли? Това сериозно ли?
Направи ми впечатление, че за седмица беше пуснат премиум варианта. Там с проучвателите проучвах няколко пъти повече, но пак имаше проблеми, т.е. и там не бяха описаните 2 или 3%.
Направи ми впечатление, че за седмица беше пуснат премиум варианта. Там с проучвателите проучвах няколко пъти повече, но пак имаше проблеми, т.е. и там не бяха описаните 2 или 3%.
-
- Маршал
Специалистите ни проверили вашия акаунт и отговориха, че вие просто сте нямали късмет с проучвателите.XAMCTEP написа:Trayan, как тогава си обяснявате в доста направени проучвания и търговски мисии, резултатите в първия ми пост? Тоест аз никога нямам късмет ли? Това сериозно ли?
- munnyto
- Магистър
Е, след малко започва турнирът и проучвателите отново ще мрат като мухи...
Някой иска ли да се обзаложим?
Някой иска ли да се обзаложим?

نا أحب نوضري
موني
موني
-
- Новобранец
2 поредни пускания направих 1-вото 24 проучвателя и загинаха 6 после 21 и пак 6 загинали това до късмета ли опира ? при положение че пускам макс 28 проучвателя ми се е случвало не веднъж да ми загинат близо 60 проучвателя за целият ден
- MitkoBG
- Магистър
това е в зависимост от скороста на която се пускат , полетата на които се пускат и късмета ... може 1 месец да ти мрат като мухи 1 месец никой да не ти умре , много е относителноram0charan написа:2 поредни пускания направих 1-вото 24 проучвателя и загинаха 6 после 21 и пак 6 загинали това до късмета ли опира ? при положение че пускам макс 28 проучвателя ми се е случвало не веднъж да ми загинат близо 60 проучвателя за целият ден
Warrior!
разменям руина за баничка с айрян =)
" Honores mutant mores! " !!!
разменям руина за баничка с айрян =)
" Honores mutant mores! " !!!
-
- Оръженосец
По-скоро е като да обитаваме светът на диска, където шанс 1:1 000 000 се случва в 9 от 10 случаяMitkoBG написа:това е в зависимост от скороста на която се пускат , полетата на които се пускат и късмета ... може 1 месец да ти мрат като мухи 1 месец никой да не ти умре , много е относителноram0charan написа:2 поредни пускания направих 1-вото 24 проучвателя и загинаха 6 после 21 и пак 6 загинали това до късмета ли опира ? при положение че пускам макс 28 проучвателя ми се е случвало не веднъж да ми загинат близо 60 проучвателя за целият ден