Ранг "Сюзерен"
-
- Оръженосец
Ранг "Сюзерен"
Отговорът ми в една предишна тема ме накара да се замисля върху проблема относно ранга "Сюзерен" , а именно - фактът, че един път станал такъв ти можеш да бъдеш атакуван от всички без какъвто и да е рейтингов таван. Как се предполага, че трябва да оцелееш, като твоите ГРАДОВЕ вече могат да бъдат свободно нападани от хора, колкото е възможно пъти над теб? Това значи ли, че ти изцяло зависиш от тези, станали сюзерен, преди теб? Напълно естествена реакция е да се каже - за това има кланове, съединението прави силата, те трябва да те подкрепят бла бла бла, бла бла бла, но какво става, когато се осъзнае, че онзи с голямата армия (един) може да ви сгази всичките от целия клан дори обединени?
Споделете своето мнение, своите мисли по въпроса
Споделете своето мнение, своите мисли по въпроса
Колето на живота се върти ли върти. Един ден си на върха, друг ден долу в прахта, важното е да не попаднеш между спиците 

-
- Магистър
Re: Ранг "Сюзерен"
Еми аз ще споделя, че тези с големите армии са намекнали директно на един наш, вече бивш съкланник (отказа се, една от причините, която е тази), че много съюзерни са станали един до друг и им обирал руините. За това му дали да избира да му дадат координати да си премести столицата от територията им или ще оплаква армията си и населението му ще събират тухлите от съборетините в селата му. И какво правим???
-
- Капитан
За тази цел съществува храм,поставяш името на насилника/ците в храма и се разхождаш спокойно,идеята е да опазиш войската си защото е важно,а това че са ти разрушили зданията в селцата не е болка за умирачка!Няма войска -няма руини
Второ строиш кули укрепления и магически кули и ги развиваш до максимално ниво! Трето строиш контрашпиони и огледала! Това са начините за защита плюс помощта на клана ако имаш такъв

От своите грешки се учиме,а от чуждите поучаваме
-
- Новобранец
Абе на теория добре го обясняваш, само дето не върши работа. Би вършило при два максимум три пъти разлика в армиите. Колкото до храма, не може да те защити от клан. Това, че ще блокираш един играч нищо не ти помага. И още нещо - забелязвате ли, че въпреки новите попълнения, активните играчи непрекъснато намаляват, което по ирония на съдбата действа срещу супер силните, в смисъл че ако сървара си заминава бавно, напразни са били напъните им. Разбира се това са само мои разсъждения и може и да бъркам, дай боже.
-
- Магистър
Sotty написа:Абе на теория добре го обясняваш, само дето не върши работа. Би вършило при два максимум три пъти разлика в армиите. Колкото до храма, не може да те защити от клан. Това, че ще блокираш един играч нищо не ти помага. И още нещо - забелязвате ли, че въпреки новите попълнения, активните играчи непрекъснато намаляват, което по ирония на съдбата действа срещу супер силните, в смисъл че ако сървара си заминава бавно, напразни са били напъните им. Разбира се това са само мои разсъждения и може и да бъркам, дай боже.
Ако те разбирам правилно, казваш, че активните хора намаляват.. А всеки ден има нови хора на Ниво 5.. Странно.. Играта започва на 5то ниво.. преди това всичко е само загрявка и запознаване с играта. Така че, активността, не се брои, преди 5то. Според мен поне.
-
- Новобранец
Да така е. Тези които са решили да играят така или иначе стигат до сюзерен и ще се увеличават. Мисълта ми е че новорегистрираните като поиграят малко не виждат смисъл да продължават понеже нямат перспектива да прогресират. Както и част от тези които са станали сюзерени предполагам че ще се замислят. Практически те по никакъв начин не могат да защитят външно владение, ако решат да им го отнемат, а това обезсърчава. Някои казват че затова за клановете, обаче тук куриоза е че практически има само 1 КЛАН , а останалите сме кланчета. Във всички онлайн стратегии в които съм играл силните играчи са пръснати в няколко клана и има действителна конкуренция, което по някакъв начин балансира играта. Тъй като нямам опит в тази игра, ми е интересно, ако някой има опит в други сървъри да даде малко информация как е там баланса. И пак ще кажа че това са мои разсъждения и наистина се надявам нещата да са по розови отколкото аз ги виждам, защото играта е зарибяваща и ми се играе,
-
- Капитан
Много може да спорим по въпроса дали само на теория върши работа моят съвет ,може за някой да се окаже полезен.А относно това ,че ново-регистриралите се в играта ще се отказват защото няма да могат да се развиват силно се съмнявам.Текучество на играчи винаги ще има.Едни ще им омръзва и ще се отказват и други ще заемат техните места.Това ,че сега има само един силен клан не значи ,че това ще остане така, с времето нещата се променят ,просто сървърът е още млад.И повярвай ми съвсем не е невъзможно един нов играч да настигне топ-играч нужно е само желание и доста часове игра ,но това вече е друга тема на разговор 

-
- Магистър
Във повечето военни стратегии (каквато е и тази игра) след определено развитие вече можеш да бъдеш атакуван от всеки. В някои игри дори още като си направиш акаунта всеки може да те напада (освен през първите 7 дни, някаква защита на новобранеца). Та това не е някакво неестествено правило, което да го има само тук. Проблема ви по скоро се свежда до това, че има един клан, който доминира над всички останали. Събрали са се малко по-опитни играчи там и мачкат другите. Интересно ми е, ако не беше само един клан, а бяха да речем 4-5 силни равностоини кланове, тогава новите сюзерени по-защитени щяха да се чувстват, или тогава потенциалните играчи, които могат да ги оставят без армия ще са 4-5 пъти повече 

Горд член на застрахователна компания DEBB /дай си езерото без бой / 

-
- Оръженосец
Това, че нещо е общоприето в никакъв случай не го прави правилно! Най-яркият пример, за който се сещам е отношението към жените в арабските страни, което за тях си е нещо напълно нормално.
Във всички игри, които аз съм играл, има най-малкото теоритичен таван на възможното съотношение в силите нападател:защитник за една атака, който Вие, Lazo, много удобно пропускате да споменете и неговата липса тук, за да обосновете стилът на игра, който се налага с прогресирането в стълбичката на званията.
Във всички игри, които аз съм играл, има най-малкото теоритичен таван на възможното съотношение в силите нападател:защитник за една атака, който Вие, Lazo, много удобно пропускате да споменете и неговата липса тук, за да обосновете стилът на игра, който се налага с прогресирането в стълбичката на званията.
Ако смятате, че проблемът ми е това, силно Ви препоръчвам да прочетете оригиналното ми съобщение поне още два пъти и ако пак не успеете да асимилирате сентенцията на въпроса на така поставеното запитване ще Ви помоля да не правите предположения, защото очевидно не Ви се отдава.lazo написа: Проблема ви по скоро се свежда до това, че има един клан, който доминира над всички останали.
Да, определено. Не само да се чувстват, но и щяха да са 4-5 пъти по-добре защитени.lazo написа:бяха да речем 4-5 силни равностоини кланове, тогава новите сюзерени по-защитени щяха да се чувстват
Колето на живота се върти ли върти. Един ден си на върха, друг ден долу в прахта, важното е да не попаднеш между спиците 

-
- Магистър
Според мен, проблемът е, че тази игра е малко по-сложна от останалите, което я прави и малко по-трудна за повечето хора ... Съответно е много по-лесно, нечие неможене да се оправдава с лошо измислени правила ...
Аз лично не мисля, че "по-късните" сюзерени са ощетени по някакъв начин ... играта е направена така, че да е еднакво трудно и на този с по-малко армия, и на този с 20 пъти по-голяма армия ... Веднага се обосновавам: Мислите си, че е трудно да се опазиш с малко армия? - И правилно! Но изобщо не помисляте колко по-трудно е да се пусне една атака с 20 пъти по-голяма от вашата армия
Толкова е лесно да си защитаваш градовете от "големите" сюзерени, че не може да бъде повече ... Лесно, просто и елементарно: 1.Отговаряте си на въпроса: Защо биха ви нападнали? /отговорът е много лесен - за някаква изгода: ресурс, куест, фракция и т.н./. 2.Правите евентуална атака "неизгодна" /тук вече зависи от много неща, съответно се иска и малко мисъл, която виждам, че у доста хора липсва .../ - никой няма да пусне атака, ако от това би загубил /или не би спечелил нещо - в тази игра, за разлика от други, никой не би си позволил да пуска атака само за да ви уплаши - такова нещо няма как да се случи
/ ... + всички останали опции на играта - храм, порта, огледала, контрашпиони, съюзници /последните, много елементарно разсъждавате, че могат да се ползват само за подкрепа, въпреки която пак щели да ви размажат .../
Аз лично не мисля, че "по-късните" сюзерени са ощетени по някакъв начин ... играта е направена така, че да е еднакво трудно и на този с по-малко армия, и на този с 20 пъти по-голяма армия ... Веднага се обосновавам: Мислите си, че е трудно да се опазиш с малко армия? - И правилно! Но изобщо не помисляте колко по-трудно е да се пусне една атака с 20 пъти по-голяма от вашата армия

-
- Оръженосец
Сори за старата тема, обаче не можах да се сдържа.

Активните хора наистина не са много факт: един приятел също играе, ще вади нов град и т.н. и до сега е нямало кой да го шпионира веднъж?! Да, има нови замъци на мястото на стари, но според мен това не са играчи. Играчите са доста по-малко от новите замъци.
Играта започва като си пуснете няколко замъка (освен главния). И започнете да разбирате какво трябва да се прави.
И хора ще влизат, няма да им харесва, ще си ходят... ще има генерирани замъчета...
Е тук се посмях доста.D3Hky написа:...че много съюзерни са станали един до друг и им обирал руините. За това му дали да избира да му дадат координати да си премести столицата от територията им или ще оплаква армията си и населението му ще събират тухлите от съборетините в селата му. И какво правим???
Принципно има вариант да набиеш доста по-силна армия с малко войска.Previous написа:Ако те разбирам правилно, казваш, че активните хора намаляват.. А всеки ден има нови хора на Ниво 5.. Странно.. Играта започва на 5то ниво.. преди това всичко е само загрявка и запознаване с играта. Така че, активността, не се брои, преди 5то. Според мен поне.Sotty написа:Абе на теория добре го обясняваш, само дето не върши работа. Би вършило при два максимум три пъти разлика в армиите. ...И още нещо - забелязвате ли, че въпреки новите попълнения, активните играчи непрекъснато намаляват...

Активните хора наистина не са много факт: един приятел също играе, ще вади нов град и т.н. и до сега е нямало кой да го шпионира веднъж?! Да, има нови замъци на мястото на стари, но според мен това не са играчи. Играчите са доста по-малко от новите замъци.
Играта започва като си пуснете няколко замъка (освен главния). И започнете да разбирате какво трябва да се прави.
В този сървър специално разликата между платен и безплатен акаунт е като от земята до небето. С всички екстри на платения се оказва, че безплатния не може да му диша прахта особено като точките вземат да нарастват. Именно за това има големия брой отказали се. Именно за това тук силния клан е един - този, дето налива пари по много. За сведение в bulfleet или imperiaonline може да станете топ играч и без да си плащате.felisia написа:...А относно това ,че ново-регистриралите се в играта ще се отказват защото няма да могат да се развиват силно се съмнявам.Текучество на играчи винаги ще има.Едни ще им омръзва и ще се отказват и други ще заемат техните места.Това ,че сега има само един силен клан не значи ,че това ще остане така, с времето нещата се променят ,просто сървърът е още млад.И повярвай ми съвсем не е невъзможно един нов играч да настигне топ-играч нужно е само желание и доста часове игра ,но това вече е друга тема на разговор
И хора ще влизат, няма да им харесва, ще си ходят... ще има генерирани замъчета...
-
- Новобранец
Нищо полезно не се каза тук. Който каквото иска да говори, но играта е неравностойна. От 5 дни седя Маршал, а мога да вдигна веднага до Сюзерен. Не го правя, защото започва дебненето. Как се спират 600 Шпиони и още толкова Пророци? Колко Огледални кули и Контрашпионски сгради да направя? Смятах ги... Мога да си позволя 300 контрашпиони, ако искам в столицата ми да има нещо различно от сгради за контрашпиони. Отвън има 32 парцела, които ще ми дадат 384 Огледала. Всяка сграда над 5-о ниво иска перли, но освен от руините или да си купиш - няма откъде. Един човек държи по 2-3 солени езера, които нямат взимане, защото само лечителите му са 15к.
Нито за ресурс го правят, нито с някаква цел. Просто може да те удари и го прави, но с 4-5, че и повече пъти по-голяма армия. Е, никакъв стимул няма в това да направиш 4-и града, да правиш армия, да развиваш проучвания и накрая някой с 15к лечители да дойде и да убие твоите 2к, защото толкова имаш за момента, след като си станал едва преди седмица- две Сюзерен. За другите единици няма да говорим колко са. Трябва да се поправи това, защото играта наистина ще загине лека по-лека. Интересна е, харесва ми. Колкото повече се развивах, толкова повече ми харесва, но след като се развих и понаучих това - онова... Грозната истина блесна. Занулиха 3-та ни най-силни играчи в клана. Един се отказа и вече го няма на картата. Вторият започна наново и дойде същия човек и го занули наново, след като той имаше все още смешна армия. Третият играе също отново и за момента е добре, но до кога? Ако не се промени, ще загине играта. Тук вечер има по 1000 - 1200 души на линия, но я отидете и вжите UK сървъра например... Има едва 400. Нямам какво повече да кажа. Да му мислят админите. Освен ако всичко не е с цел де .

-
- Капитан
В интерес на истината на UK сървъра играта никога не е била в разгара си!Я отидете на испанския или на френския и ще видите ,че е по различно.Я отидете на руските сървъри да видите там как е!Не играта няма да загине!Да трудна е - няма спор,но за това е интересна!Ако не се промени, ще загине играта. Тук вечер има по 1000 - 1200 души на линия, но я отидете и вжите UK сървъра например... Има едва 400
Платеният акаунт и безплатният се различват единствено по това ,че ако имаш платен премиум може да теглиш пари от играта!Безплатният акаунт предлага премиум ,който се плаща за седмица и предлага всички екстри ,които ползват играчите на премиум без теглене на пари.Да знам сега ще кажете :"ама пак трябва да платя нещо,пък било то и по-малко" Ами да така е във всички онлайн стратегии - за екстри си плащаш!И там както и тук играчите заплатили за екстри в играта са по-напред !Никой не ви кара да плащате 649 перли всеки месец насила,това го правите само ако сте решили да теглите пари!Може да плащате по 99чп на седмица ,както правя аз и да ползвате всички "привилегии" които ползват хората заплатили за месец по-висок абонамент!Така ,че играчите като мен решили да играят безплатно пак имат шанс да се възползват от екстри и ако в даден момент нямат възможност да ги платят пак имат достъп до играта,докато тези които играят платено не могат,ако не си платят месечният абонамент!В този сървър специално разликата между платен и безплатен акаунт е като от земята до небето. С всички екстри на платения се оказва, че безплатния не може да му диша прахта особено като точките вземат да нарастват
В заключение ще кажа :
Аз лично видях на този сървър играчи които започнаха след мен и имат с пъти по-големи армии от моята!Вадете си заключенията сами!
-
- Магистър
Аз съм без платен акаунт, плащам си с перлите които изкарам от играта. Пари не вкарвам и не бих казал, че разликата е от земата до небето.Седях стабилно в топ 10 преди да почна да влизам по-рядко в играта от многото други ангажименти. За Bulfleet съм печелил рундове с 10 лева вкарани за целия рунд, само за активиране на Bulfleet General, че без него вече е сложно. В империята не съм се заигравал много, но там също без вкарани пари съм седял по 1-2 месеца сред топ играчите. Мисля с,и че ти не си виждал игра в която разликата от платен акаунт до безплатен е от земята до небето. Има игри в които за някаква прилична сума (доста голяма за нашите стандарти) можеш за 1 час да си развиеш акаунта по-добре отколкото някой който играе 1-2 години. Там просто с пари можеш да си купиш ВСИЧКО, ама наистина всичко... Там също съм бил от топ играчите, но на светлинни години от първите. То дори не можеш да видиш къде се намираш, защото няма статистики за сървъра общодостъпни, за да не се отчайват хората и просто да си играят играта. Така че, ако смяташ, че в тази игра е голяма разликата между платен и безплатен акаунт, значи просто нямаш голям опит с подобни игриOMFG1 написа: В този сървър специално разликата между платен и безплатен акаунт е като от земята до небето. С всички екстри на платения се оказва, че безплатния не може да му диша прахта особено като точките вземат да нарастват. Именно за това има големия брой отказали се. Именно за това тук силния клан е един - този, дето налива пари по много. За сведение в bulfleet или imperiaonline може да станете топ играч и без да си плащате.

-
- Магистър
Съвсем нормално е след определено ниво на развитие, всеки да може да те напада. Това смятам, че няма нужда да го коментираме. Идеята вече е като достигнеш това ниво, как да се предпазваш от по-силните играчи, като това да не вреди много на развитието ти и да продължаваш да просперираш и да се развиваш и след време и ти да си от хората с 15к лечителя (до колкото разбрах това ти е целта). Играта предоставя не малко начина това да стане, трябва ти по-добра координация в действията и малко повече мисъл да вкараш и всичко се постига. Това обаче е нещо което трябва да откриеш сам, защото по-опитните играчи предпочитат да не дават стратегии наготово на всеки и после да се чудят как да го разбият, което си е напълно нормално. Ако наистина ти е интересна играта, ще измислиш начин да се развиваш сред акулите и скоро и ти да си акула, просто се иска и малко мислене, нищо повече.m00n написа:Нищо полезно не се каза тук. Който каквото иска да говори, но играта е неравностойна. От 5 дни седя Маршал, а мога да вдигна веднага до Сюзерен. Не го правя, защото започва дебненето. Как се спират 600 Шпиони и още толкова Пророци? Колко Огледални кули и Контрашпионски сгради да направя? Смятах ги... Мога да си позволя 300 контрашпиони, ако искам в столицата ми да има нещо различно от сгради за контрашпиони. Отвън има 32 парцела, които ще ми дадат 384 Огледала. Всяка сграда над 5-о ниво иска перли, но освен от руините или да си купиш - няма откъде. Един човек държи по 2-3 солени езера, които нямат взимане, защото само лечителите му са 15к.Нито за ресурс го правят, нито с някаква цел. Просто може да те удари и го прави, но с 4-5, че и повече пъти по-голяма армия. Е, никакъв стимул няма в това да направиш 4-и града, да правиш армия, да развиваш проучвания и накрая някой с 15к лечители да дойде и да убие твоите 2к, защото толкова имаш за момента, след като си станал едва преди седмица- две Сюзерен. За другите единици няма да говорим колко са. Трябва да се поправи това, защото играта наистина ще загине лека по-лека. Интересна е, харесва ми. Колкото повече се развивах, толкова повече ми харесва, но след като се развих и понаучих това - онова... Грозната истина блесна. Занулиха 3-та ни най-силни играчи в клана. Един се отказа и вече го няма на картата. Вторият започна наново и дойде същия човек и го занули наново, след като той имаше все още смешна армия. Третият играе също отново и за момента е добре, но до кога? Ако не се промени, ще загине играта. Тук вечер има по 1000 - 1200 души на линия, но я отидете и вжите UK сървъра например... Има едва 400. Нямам какво повече да кажа. Да му мислят админите. Освен ако всичко не е с цел де .

-
- Новобранец
Не съм съгласен с това да може всеки да те напада, не е невъзможно да оцелееш и някак си да стигнеш тяхното ниво, но все пак. ( и всъщност ен евъзможно, ако си ядосал някого и той само те дебне да станеш сюзерен и да почне да ти троши селищата и да краде ресурса. Реално поигледнато може да не спира да те атакува ио да не можеш да си затвориш дори портата... ). За военната сфера най - ми харесва модела на Немексия. Там имаш лимит от войска на всяка планета и сам решаваш от какво да се състои ( и не не е най - добрия вариант смао звезди на смъртта, макар че имаха други имена там ). Също така може да те атакуват хора само които са в определен диапазон на точките, пак е голям и може да има доста по - силна армия от твоята, но не и 20 пъти по - силна.
- BigMaster
- Капитан
Има и нещо друго освен да те занулят, от скоро съм сюзерен и сега забелязвам, че това което съм чел за това че играта ставала по-интересна или започвала след като станеш 5 звезди, не е точно така според мен. А именно докато си 1-4 звезди не страдаш от липса на ресурс , но на 5 звезди само когато направиш армия минимална от по 2к от тип без лечителите и маговете да са толкова , разходите в злато на час са ти 6-8к злато . На ден ти трябват 150-200к злато само за дето ти стой войската в замъка. Това ми се вижда не реално високо а да не говорим колко плащат хората с 10 пъти над мойта. Какво се получава ако отида почивка 5-6 дена някъде ? Парите свършват и войската почва да бяга и си се зануляваш сам
. Ще каже някой бий руини за да имаш злато, да но току станал сюзерен няма достатъчната сила да бие 5-ца руина без 2 вълни , а да не говорим за 6-ца. Аз мисля че трябва да има Сюзерен и Сюзерен , примерно от еди каква си мощ на армията можеш да биеш 4 звезди руини и нагоре и над тази влизаш в само 5 звезди и нагоре. И по същата логика и кой може да те напада или не. Много хора ще кажат че има куестове дето ти позволяват за скромните 100 черни перли да биеш и по-ниски нива руини и тн. Да така е но я се замислете колко реални пари трябва да се дават само за да си издържаш мижавата войска? Друг е въпроса ако цената за поход е по-висока и докато войската ти е в замъка по-ниска, реално като си неплатена отпуска работодателя не ти плаща за това че си седиш в къщи