какво означава радиус на действие на свитък?
различните нива и действия свитъци имат различен радиус - какво означава и как може да се ползва по различен от начина по подразбиране - например в две съседни кралства имам два града - как от единия мога да активирам свитък за другия без да разтъпча героя до него - или аз бъркам какво се има предвид?
радиус на действие на свитък
-
- Новобранец
-
- Site Admin
Re: радиус на действие на свитък
Ако в описанието на заклинанието не е посочен Радиус, значи Радиус = Текущо кралство.D6D8 написа:какво означава радиус на действие на свитък?
различните нива и действия свитъци имат различен радиус - какво означава и как може да се ползва по различен от начина по подразбиране - например в две съседни кралства имам два града - как от единия мога да активирам свитък за другия без да разтъпча героя до него - или аз бъркам какво се има предвид?
-
- Магистър
Re: радиус на действие на свитък
Радиус на действие означава през колко кралства можеш да използваш дадения свитък, ако радиуса му е 1 кралство, това означава, че можеш да го използваш само в съседните кралства, ако радиуса е Текущо кралство, то е само за кралството, в което ще използваш свитъка. Изключение е, когато имаш някой артефакт или свитък, който увеличава радиуса на действие на заклинанията. Има обаче и друг тънък момент при свитъците - Тип на целта. Какво означава това ? - Има такива, които можеш да използваш само в текущото владение, т.е. героя трябва да е във владението, в което искаш да активираш свитъка. Ако типа е Всяко владение, то можеш да го активираш на друго владение, без да местиш героя, тук обаче идва и радиуса на действие.
Малко е сложно за новите играчи това със свитъците, но се свиква. Ако имаш още някакви въпроси, питай
Малко е сложно за новите играчи това със свитъците, но се свиква. Ако имаш още някакви въпроси, питай