Нов тип сървъри

В този раздел можете да зададете въпрос относно играта, ако нещо не разбирате, и други играчи ще ви помогнат.

Всяка тема в този раздел трябва да завършва със знак "?", иначе това е невярно формулирана тема или темата е поместена в този раздел погрешно.
Публикувай отговор
Съобщение
Автор
krager
Капитан

Нов тип сървъри

#1 Мнение от krager »

Видях в енциклопедията , че има и икономически тип сървъри , освен 2та вида , за които се знае ... Въпросът ми е какво представлява този тип сървъри , почти съм сигурен , че в Русия са ги пуснали вече, на какво се набляга там , на пазара ли ? Питам просто от любопотство ....
keks
Site Admin

Re: Нов тип сървъри

#2 Мнение от keks »

krager написа:Видях в енциклопедията , че има и икономически тип сървъри , освен 2та вида , за които се знае ... Въпросът ми е какво представлява този тип сървъри , почти съм сигурен , че в Русия са ги пуснали вече, на какво се набляга там , на пазара ли ? Питам просто от любопотство ....
Здравейте.
В Икономическите сървъри, за разлика от Миньорските:
Добивът на ресурсите е два пъти по-ефективен;
по-бързо изучаването на някакви науки;
намирането на нови Мини на картата по-често;
повече терени с бонуси за добив на ресурси.
krager
Капитан

#3 Мнение от krager »

:lol: супер ,доживях да видя 2ри бг сървър ,честито на всички сериозни играчи :)
BiGq6
Новобранец

#4 Мнение от BiGq6 »

броят на терени с бонуси за добив на ресурси на 50% повече;

При мен няма нито едно находище в селището ми.
Чудя се по какъв начин ще се сдобивам с желязо, сега в началото на играта.
nikigod1973
Новобранец

#5 Мнение от nikigod1973 »

keks написа:
krager написа:Видях в енциклопедията , че има и икономически тип сървъри , освен 2та вида , за които се знае ... Въпросът ми е какво представлява този тип сървъри , почти съм сигурен , че в Русия са ги пуснали вече, на какво се набляга там , на пазара ли ? Питам просто от любопотство ....
Здравейте.
Е ся,ако на просветлиш какво влагат като смисъл създателите на тая игрица в думата ефективен, щи бъда мнооо благодарен.За да не бъда голословен -дюкян на рицари в нормален сървър добива 45, в икономически тоже, нещо ефективността отиде на майната си.Та можеш ли просветли нас, неозарените от божествения промисъл.
Аватар
LCFDIVINE
Магистър
Обратна връзка:

#6 Мнение от LCFDIVINE »

BiGq6 написа:броят на терени с бонуси за добив на ресурси на 50% повече;

При мен няма нито едно находище в селището ми.
Чудя се по какъв начин ще се сдобивам с желязо, сега в началото на играта.
При мен е същото, ще наблегна на образованието :lol:
Null
Магистър

#7 Мнение от Null »

Добива си е същия. Щях да падна от смях, ако има сървър с по-големи бонуси в производството на ресурс от Миньорския. Той нали за това се казва миньорски - бонусите му са по-големи в производството от останалите типове?
Null написа:Не разваляйте хубавия бой с караница. :twisted: :mrgreen:
nikigod1973
Новобранец

#8 Мнение от nikigod1973 »

Уважаеми член на администрацията с така благозвучното име на сладкарски продукт.Моля да внесете яснота какъв смисъл е заложен в израза " Добива е два пъти по-ефективен".Принципно ефективност е "степента на постигане на целите при съпоставяне на действителните и очакваните резултати от дейността" и няма нищо общо с обема на добивания ресурс или неговото количествено измерение.Но, обяснете ми с думи прости, ако построя един дюкян(че почнах примерите с тях) добития ресурс в какъв аспект ще е два пъти по-ефективен, след като количественото му измерение е константа и в миньорския и в икономическия сървър?.Или може би да очаквам че като добия и впоследствие вложа определено количество ресурси за построяване на сгради или единици, играта ще прецени на база тип сървър, че добитите и вложени ресурси са двойно по-ефектвни, и ще почнат да се строят по-бързо, що ли?.

Обяснете МОЛЯ!!!.
infierno
Новобранец

#9 Мнение от infierno »

Здравейте от новак в играта. И така .. накарахте ме да напиша първия си пост в форума.. да накарахте ме.
Вие играчи четете ли изобщо ? Защо упреквате админите или там тези които се занимават с играта?
Вие искате всичко да ви се смели и да ви се предаде на готово.. нямало е разлика в добива - да ама друг път .. погледнете хубаво стария и новия сървър .. разликата в добива е голям.. особено за расите които си добиват специален добив.. например светли елфи - дърва демони - камък рицари - злато и т.н
Погледнете добива с колко повече е от стария, че да оплювате на ляво и дясно без да сте подготвени.
В стария сървър съм раса рицар и добива от каменоломна 5 ниво ми е 54 , а в новия сървър съм демон и добива ми е 108 на 5 ниво от каменоломна.. какво сега разлика ли няма ? Или ще тръгнете да ме убеждавате, че нямало разлика след като сам като ИГРАЧ съм се убедил в това :lol: + това в старите сървъри каменните находища са 110000 а в новия е 220000 т.е всичко е х2 (удвоено) ... така следва да е удвоено и намирането на външни владени. Не се излагайте драги играчи.. гледам ви регистрирани от преди години, а аз играя играта от едва 2 месеца.. все още съм пълен новак в нея.. още не съм стигнал 5 звезди.. но това не пречи да се информирал в енциклопедията за това което ме интересува, а не съм седнал и да упреквам тук този и онзи, че нещо ми куца на мен.
daniobg
Капитан

#10 Мнение от daniobg »

infierno написа: В стария сървър съм раса рицар и добива от каменоломна 5 ниво ми е 54 , а в новия сървър съм демон и добива ми е 108 на 5 ниво от каменоломна
"Демони - жестоки и хладнокръвни творения на мрака. Те обитават Мъртвите Земи – безжизнените пепелища на вулканите, където са се научили да добиват камък много по-бързо от другите раси."

Вземи прочети енциклопедията, че се обаждаш неподготвен...
nikigod1973
Новобранец

#11 Мнение от nikigod1973 »

daniobg написа:
infierno написа: В стария сървър съм раса рицар и добива от каменоломна 5 ниво ми е 54 , а в новия сървър съм демон и добива ми е 108 на 5 ниво от каменоломна
"Демони - жестоки и хладнокръвни творения на мрака. Те обитават Мъртвите Земи – безжизнените пепелища на вулканите, където са се научили да добиват камък много по-бързо от другите раси."

Вземи прочети енциклопедията, че се обаждаш неподготвен...
Човека каза чел бееее, ама какво не каза.Сигурно романите на Нора Робъртс.
x7raKilL
Оръженосец

#12 Мнение от x7raKilL »

Здравейте! Сравнително нов играч съм(преди имах акаунт, но спрях да играя). По същество - и аз не съм доволен от новият икономически сървър. Макар и да е в началото. В някои постове се споменаваше какво е ефективност, колко е находището и т.н. Според мен разликата относно добива е само в находищата - те са два пъти по-големи(справка - в миньорския житно находише е 80 000, а в икономическия 160 000). Ако съм прав, то моля давайте коректна информация или превеждайте кадърно. На всички ни стана ясно, че ако се заселим примерно в гори, където се получава по-голям добив на дърво, в икономическия този добив ще е по-голям. Но от написаното съобщение в играта и форума не всичко е ясно. Всички останахме с впечатление, че дори и на терен без бонус за даден ресурс пак ще имаме по-голям добив на фона на миньорски сървър...Не нападам никого, а съветвам. И в други игри ми се е случвало заради грешен превод някой да е недоволен. Понякога такива грешки влияят пряко на самата игра и развитието на даден играч.
nikigod1973
Новобранец

#13 Мнение от nikigod1973 »

x7raKilL написа:Здравейте! Сравнително нов играч съм(преди имах акаунт, но спрях да играя). По същество - и аз не съм доволен от новият икономически сървър. Макар и да е в началото. В някои постове се споменаваше какво е ефективност, колко е находището и т.н. Според мен разликата относно добива е само в находищата - те са два пъти по-големи(справка - в миньорския житно находише е 80 000, а в икономическия 160 000). Ако съм прав, то моля давайте коректна информация или превеждайте кадърно. На всички ни стана ясно, че ако се заселим примерно в гори, където се получава по-голям добив на дърво, в икономическия този добив ще е по-голям. Но от написаното съобщение в играта и форума не всичко е ясно. Всички останахме с впечатление, че дори и на терен без бонус за даден ресурс пак ще имаме по-голям добив на фона на миньорски сървър...Не нападам никого, а съветвам. И в други игри ми се е случвало заради грешен превод някой да е недоволен. Понякога такива грешки влияят пряко на самата игра и развитието на даден играч.
Респект за това мнение!!!.Радвам се че някой наистина разбра за какво иде реч.
x7raKilL
Оръженосец

#14 Мнение от x7raKilL »

Ще помоля администраторите или някой друг с права да разясни точно казуса относно тази тема. Благодаря!
Null
Магистър

#15 Мнение от Null »

Ще си позволя да цитирам поста на keks, дано този път лъжата я видите и без очила, визирам специално nikigod1973:
keks написа: Здравейте.
по-бързо изучаването на някакви науки;
намирането на нови Мини на картата по-често;
повече терени с бонуси за добив на ресурси.
Значи:
1. не добивът, а големината на находищата е по-голяма. Разликата е от земята до небето
Под добив се разбира ако елф получава 30 дърво от колиба в града, новият добив да е 60. А той си е пак 30. Както на всички останали раси добива си е същия.
2. по-бързо изучаването на някакви науки.
Това е много общо понятие. До момента не видях разлика с науките от миньорския сървър.
Сигурно науката за клан замък (5) или за технология на добив (40-50) да се учи по-лесно. Нито на боб успявам да видя, нито в кълбото.
3. съвсем услужливо нищо не се казва за руините. Значи ще миньорстваме, няма да бием...
4. За бонусите е още рано да кажа, но определено в селищата на столицата ми е доста постно на всичките ресурси.
daniobg
Капитан

#16 Мнение от daniobg »

Null написа: 2. по-бързо изучаването на някакви науки.
Това е много общо понятие. До момента не видях разлика с науките от миньорския сървър.
Алхимията иска 10млн, вместо 20 и 2 герой не иска да си изучил управление на героите до 2 ниво - гледай по внимателно другия път - иначе за находищата си прав.
Null
Магистър

#17 Мнение от Null »

Донякъде съмнението на x7raKilL изглежда достоверно. Да, те също са хора, грешки се допускат.
Какво е в действителност обаче:
В миньорския сървър топ играчите отдавна получават безплатен премиум и те пари за това не влагат. Тук-там някой изтървак ще вземе да плати нещо, а това води като цяло на намаляващ доход от сървъра. Обявявайки по този начин промените в новия сървър, ясно е, че масата ще се подлъже и ще си направи градове и в новия сървър, т.е. популацията ще бъде приемлива още в началото. А натам играчите, които искат да се борят за владения на територии, ще си плащат още известно време (преди премиумите да им станат безплатни). Във форума който ревал-ревал, всичко ще отшуми с времето. Някой ще си плати, ще има някакъв приход и от този сървър. Икономиката на сървъра ще тръгне също.
Впоследствие новите играчи, които искат да играят само в този сървър, влизайки в него, ще останат доволни от голямата популация. Някои също ще си платят и така новият сървър също ще се окаже печаливш. :)

Нямам нищо против сървъра да е печаливш, но съм силно възмутен от начина, по който се прави популяризирането му.
Публикувай отговор

Обратно към “Задай въпрос”